Ante lancerer AnteAnonymous

I dag lancerer vi vores nyeste program til anonymisering af dokumenter: AnteAnonymous.
 

Den ny persondataforordning (GDPR) har gjort anonymisering til en nødvendig, men tidskrævende udfordring for virksomheder og myndigheder. 

AnteAnonymous bruger AI til at genkende persondata, så du nemt og hurtigt kan fjerne følsom information og overholde loven for opbevaring af personoplysninger.

Behovet for AnteAnonymous startede i 2019, da vi oplevede en stigende interesse fra flere af vores kunder efter et stykke software, som mere effektivt kunne hjælpe dem med deres anonymiseringsprocesser ift. GDPR. 

Ifølge den nye persondataforordning må virksomheder nemlig kun opbevare persondata til specifikke formål, hvorefter dataen skal slettes. Dette krav kan dog undgås såfremt man anonymiserer personoplysningerne, hvilket har medført et øget behov for anonymisering hos videnstunge virksomheder.

I mangel på eksisterende værktøjer der kunne anonymisere dokumenter i stor skala, blev udviklingen af AnteAnonymous altså skudt i gang i starten af sidste år og nu, knap 8 måneder senere, er det endeligt klar til offentligheden.

Automatisk genkendelse af persondata

En af de største gevinster ved AnteAnonymous er, at det er langt hurtigere at anonymisere PDF’er end med sædvanlige programmer. Som virksomhed med ekspertise i sprogteknologi, har vi udviklet en række algoritmer, som ved hjælp af kunstig intelligens analyserer teksten i dokumentet og genkender relevant persondata. På den måde kan man anonymisere et dokument med få hurtige klik, da samtlige relevante personoplysninger er fremhævet for brugeren.

Datasikkerhed

Anonymisering er i sagens natur behandling af følsomme informationer. Derfor er sikkerhed omkring den data man anonymiserer enormt vigtigt. AnteAnonymous er udviklet som et program, der installeres på brugerens computer og ikke behøver adgang til internettet for at fungere. Det betyder at brugeren trygt kan stole på, at de er i kontrol over deres dokumenter og at de ikke forlader computeren.

Undgå fejl

Udover at kunne behandle et dokument hurtigere, hjælper automatisk genkendelse af persondata også brugeren med at undgå fejl og oversete informationer. I lange dokumenter kan det nemt ske at man overser en lille detalje, f.eks. i sidefoden, som faktisk kompromitterer hele dokumentet. Med automatisk genkendelse sikrer man sig at alle dele af dokumentet er analyseret og informationerne bliver fremhævet visuelt.

“Ægte” anonymisering

PDF formatet blev oprindeligt designet til kun at skulle læses, så redigering af dokumenter på samme måde som man f.eks. gør i Word, har aldrig været godt understøttet. Det betyder også, at det kan være svært at sikre sig at man fuldkommen har fjernet information fra en PDF fil.

AnteAnonymous understøtter det vi kalder ægte anonymisering, så programmet garanterer at informationen i dokumentet fjernes. Det betyder altså, at det er umuligt senere hen at genskabe den information, som er anonymiseret, og at brugeren trygt kan regne med at informationen ikke kan læses af hverken mennesker eller computere.

Er du interesseret i at prøve AnteAnonymous for at se om det passer til dine behov, så tilmeld dig en gratis prøveperiode her.

Theis Rasmussen

CEO & Co-Founder

Cand. jur.