Anonymisering af scannede dokumenter

Hvordan anonymiserer jeg mine scannede dokumenter?

Med AnteRedact kan du få hjælp til anonymisering af alle slags PDF filer, inkl. scannede dokumenter.

Udfordringen ved scannede dokumenter

Den største udfordring for PDF værktøjer ved scannede dokumenter er, at computeren som udgangspunkt bare opfatter dokumentet som billeder.

For at gøre det scannede dokument læsbart af din computer, bruger man noget tekstgenkendelsesteknologi der hedder OCR (Optical Character Recognition).

Alle moderne PDF programmer bør have indbygget OCR til at genkende tekst. Hvis du åbner et scannet dokument i AnteRedact, genkender programmet automatisk, hvis det bør blive OCR behandlet.

Automatisk genkendelse af persondata

Efter dit scannede dokument er blevet OCR behandlet, er det nu klar til at blive anonymiseret.

Den unikke funktion ved AnteRedact er dens evne til automatisk at analysere PDF dokumenter for persondata. Med denne funktion får du lynhurtigt et overblik over de forskellige personoplysninger såsom personnavne, CPR-numre og adresser.

Efter et kort øjeblik er dokumentet analyseret og du kan derefter nemt markere oplysninger til anonymisering. Du kan også let tildele dem et alias, så modtageren af dit anonymiserede dokument forstår konteksten.

Når du er tilfreds med resultatet klikker du blot på Gem-knappen, og en anonymiseret version af dokumentet bliver straks genereret.

Anonymisering af særlig følsom information

AnteRedact egner sig godt til at anonymisere både persondata samt andet følsom information, såsom lønforhold eller forretningshemmeligheder.

For at anonymisere disse øvrige oplysninger, kan du blot markere det i et sted dokumentet, hvorefter det bliver markeret alle øvrige steder.

Har du behov for at fjerne f.eks. billeder eller figurer, kan du også frihåndsmarkere hele områder af dokumentet med “Områdeanonymisering” funktionen.

Vi håber at du, i denne artikel, er blevet lidt klogere på hvordan AnteRedact kan hjælpe dig med anonymisering af dine scannede dokumenter.

Hvis du er interesseret i at forstå hvordan det virker i praksis kan du også læse vores guide. Har du endnu ikke prøvet programmet endnu, så book en demo her.

Theis Rasmussen

CEO & Co-Founder

Cand. jur.