Nyt forskningsprojekt i fuldautomatisk anonymisering

Ante er allerede førende inden for AI-assisteret anonymisering på dansk.

Nu skal nyt forskningsprojekt belyse, hvorledes man kan anvende AI-teknologi til at foretage fuldautomatisk anonymisering på flere sprog.

Stort problem, men også stort potentiale

Der genereres enorme mængder dokumenter, der indeholder personfølsomme oplysninger. 

At kortlægge og identificere disse dokumenter er en stor udfordring. Men problemet ender ikke her, tværtimod er det her den næste udfordring opstår.

For hvad stiller man op med disse dokumenter, hvis de ikke kan eller ønskes slettet?

Anonymisering af de personfølsomme oplysninger er et stærkt værktøj, måske det allerstærkeste. Det undtager nemlig et dokument for de forpligtelser, der ellers gælder under GDPR, jf. forordningens præmisser (26).

Der er bare det problem, at manuel anonymisering er utroligt tidskrævende og derfor slet ikke en gangbar løsning, hvis man har millioner af dokumenter.

Det er denne udfordring Ante og forskningsgruppen tager op – nemlig at anonymisere dokumenter fuldautomatisk.

Stærk forskningsgruppe

Forskningsgruppen består af Ante, PII Guard og Københavns Universitet, og er finansieret af Erhvervshus Sjælland under programmet Digitaliseringsboost. Forskeren Anna Katrine Jørgensen, bl.a. med tidligere erfaring som Computational Linguist hos Google, repræsenterer KU i projektet.

I projektet skal gruppen undersøge og forbedre de metoder, som skal anvendes til at anonymisere automatisk, samt udvikle en flersproget algoritme, der kan håndtere dokumenter på flere sprog.

Early access til løsning

Forskningen og den know how, der skabes skal anvendes i Antes løsning til fuldautomatisk anonymisering, som er under udvikling.

Løsningen bliver on-premise software og kan anonymisere en lang række formater.

Skriv jer op, hvis I er interesseret i at blive kontaktet, når løsningen er klar.

Theis Rasmussen

CEO & Co-Founder

Cand. jur.